fallback

Най-скъпите пури на света

Каизад Хансотиа, собственик на Gurkha Cigar, разказва за своя бизнес и за това, как кутия пури може да струва 25 хиляди долара

20.08.2014 | 15:59 Автор: Георги Стоянов

Gurkha се смята за Ролс Ройса на индустрията за производство на пури. Ние не правим милиони пури. Ние обаче правим пури от най-високо качество.

Казвам се Kaizad Hansotia и съм собственик и изпълнителен директор на Gurkha Cigar. Пуша HMR. HMR означава Резервата на Негово Величество. Това е най-скъпата пура на света.

Кутията струва 25 хиляди долара. До година ще има леко повишение до 30 хиляди долара.

Цената на една пура е близо 1000 долара. Ние издирваме най-екзотичните сортове тютюн по-света.

През 1996 попаднахме на 18 годишен тютюн. Оставихме го да ферментира с коняк Луй 13 – най-добрият коняк на света.

Конякът като цяло омекотява вкуса на пурата и придава аромат. Първоначално започнахме да произвеждаме по 75 кутии на година, а сега правим едва 20 кутии на година.

Повечето от тях са продадени. Всъщност имаме списък със поръчки за следващите 3 години.

Хората обичат да колекционират продуктите ни. Те ги пазят заради тяхната стойност и след това ги препродават.

Сред клиентите ни са индустриални капитани, които палят нашите пури, когато искат да отпразнуват много голяма сделка, известни личности, кралски семейства.

Бил Клинтън харесва красивите жени и харесва пурите Gurkha. Матю Макхонахи също. Много хора са се опитвали да ни копират, но ние нямаме конкуренция.

Казваме на всички: изпушете една кубинска пура и след това си запалете от нашите.

И когато изпушат кубинска пура, а след това изпушат Gurkha или дори друга пура от Доминиканската република, те разбират, колко огромна е разликата в качеството.

Това е много уникален аромат, много уникален вкус. Напълно различен от всичко, което сте пушили през живота си.

Така че ако имате удоволствието да изпушите една от тези пури, ще разберете разликата между вкуса на една обикновена пура и HMR.

Сега работим върху нещо ново. Това ще отнеме между 3 и 4 години. Ние все още работим над тютюна. Оставили сме го да отлежава. Ще постигнем нещо, което е близо до HMR, когато приключим.

 

fallback
fallback