fallback

Атлантик сити - от просперитет към упадък

Триш Рейгън, Bloomberg TV

15.08.2014 | 14:01 Автор: Велко Каменов

Всяка държава има своите западащи и проспериращи градове. САЩ не прави изключение и за съжаление на жителите на Атлантик сити, техният град е сред първите. Триш Рейгън от Bloomberg TV ни предлага интересно пътуване във времето, което проследява добрите и лошите времена за крайбрежния град.

През седемдесетте години на ХIX век Атлантик сити процъфтява, а за това помагат комбинацията от новопостроените влакови релси, океанът и пясъкът. По време на златните години в града никнат грандиозни хотели, а през 1921 г. за първи път в него се организира конкурсът ” Мис Америка”.

През петдесетте години на ХХ век обаче Атлантик сити тръгва надолу по спиралата. Евтините полети променят всичко и места като Маями стават много по-привлекателни. Жителите на Атлантик сити намаляват драстично, а на тяхно място в града идват престъпността и корупцията.

През 1976 обаче градът отново получава шанс за просперитет - на референдум хазартът в него е легализиран. След отварянето на множество големи казина следват нови златни години и знаменитости като Шер и Майк Тайсън редовно се появяват в Атлантик. До края на деветдесетте градът е най-популярната туристическа дестинация в Америка.

След това обаче казината се разпространяват и в други части на Щатите, което отново отнема блясъка на Атлантик сити. Сега градът, едно време наричан „Любимото място за забавление на Америка”, отново запада.

 

fallback
fallback