fallback

Пазарът на крафт бира в Пекин

Oт 2003 Китай официално е най-големият консуматор на бира в света, като в страната са базирани и 3 от 10-те най-големи производители на бира на планетата

14.08.2014 | 17:29 Автор: Георги Стоянов

Изглежда като бира и има вкус на бира, но по някакъв начин тя е дори по-добра от бира. Ежегодният фестивал за крафт бира в Пекин е едва на 3 години.

Те привлякоха едва 4 производители през първата година, докато сега са представени 11, а фестивалът продължава 2 дни. Тук може да опитате бира, която не е произведена във фабрика.

“Бирите са много разнородни. Те се предлагат под най-разнообразни форми. Ето защо исках да направя бира, която е характерно китайска. Не исках да преписвам рецепта за правене на бира”, казва Ху Пейгуо, член на Пекинското общество на домашните пивовари в Пекин.

При цена от 6 долара за халба, крафт бирата е доста по скъпа от повечето масово произвеждани бири. Въпреки това обаче китайските любители на бирата са щастливи да платят за нещо специално.

Според японските пивовари от KIRIN, от 2003 Китай е най-големият консуматор на бира в света, като в страната са базирани и 3 от 10-те най-големи производители на бира на планетата.

Заради начинът си на приготвяне крафт бирата не може да бъде произвеждана в големи количества.

 

fallback
fallback