fallback

Робин Уилямс е намерен мъртъв в дома си

Водещата версия на полицията е, че актьорът се е самоубил

12.08.2014 | 09:17 Автор: Мариета Иванова

Американският актьор Робин Уилямс е намерен мъртъв в дома си в окръг Марин, Калифорния, съобщават световните агенции. Доминиращата версия на полицията е, че 63-годишния носител на „Оскар“ се е самоубил. Oкончателната версия за случилото се ще бъде ясна след като бъде извършена съдебно-медицинската експертиза, която ще се състои на 12 август.

Уилямс придоби световна популярност с филми като „Добро утро, Виетнам“ и „Обществото на мъртвите поети“. Най-голямото отличие на американската филмова академия - „Оскар“, получава за ролята си „Добрият Уил Хънтинг“. По думите на издателя му актьорът се е борил с „тежка депресия“.

В миналото той говореше и се шегуваше с усилията да се справи със зависимостта си към алкохола и наркотиците, пише BBC.

Съпругата на Уилямс – Сюзън Шнайдър, посочи в специално изявление, че семейството е „напълно съкрушено“ от случилото се и помоли да бъде запазена конфиденциалност около разследването.

Уилямс е роден през 1951 в Чикаго. Присъединява се към клуба по драма в гимназията. По-късно е приет в престижната американска Академия по изкуствата в Ню Йорк -Juilliard School. Актьорът добива популярност в ролята си на извънземен през 1970 в телевизионната поредица „Морк и Минди“. През годините той продължава с изявите си на комедиен актьор в популярния в Америка жанр стенд-ъп комедии, докато се снима във филми като „Добро утро, Виетнам“, „В какво се превръщат мечтите“ и много други.

През 1998 година взима „Оскар“ за поддържаща мъжка роля за „Добрият Уил Хънтинг“.

 

fallback
fallback