fallback

Десетки хора "наклониха" влак, за да спасят крака на човек

06.08.2014 | 16:06 Автор: Ирина Георгиева

"Човешка сила" е спасила живота на човек в Западна Австралия. Камерите на гара Стерлинг показват,  как мъж се спъва и заклещва крака си между влак и платформата до него, предават световните агенции. Десетки пътници наклониха превозното средство, така че потърпевшият да измъкне безопасно крака си.

Първоначално персоналът на гарата се е опитал да помогне, но опитите са се провалили. След това пътниците били помолени да застанат на противоположната страна на влака, така че да променят тежестта му. Това обаче също не дало резултат.

В крайна сметка пътниците били призовани да напуснат превозното средство и ако могат да "бутнат" и "наклонят" влака, така че да се освободи крака на пострадалия.

"За първи път ставам свидетел на нещо подобно. Наистина сме щастливи както, че персоналът е реагирал веднага, така и че пътниците са помогнали и са следвали инструкциите. Това е един истински случай на съвместна работа. Бих го нарекъл "Човешката сила". " - коментира Клейър Крол, говорител на влаковия оператор Transperth.

Мъжът е преминал преглед при парамедици и е в състояние да улови по-късен влак.

fallback
fallback