fallback

Защо Amazon ще разширява дейността си в Индия?

Компанията коментира, че Индия е на път да се превърне в страната, в която тя отбелязва най-бързо развитие

31.07.2014 | 09:48 Автор: Ирина Георгиева

Amazon, един от най-големите онлайн търговци на дребно в света, обяви, че ще инвестира 2 млрд. долара в разширяването на дейността си в Индия. Компанията коментира, че Индия е на път да се превърне в страната, в която тя отбелязва най-бързо развитие, и където ще достигне 1 млрд. долара брутни продажби. 

Ходът на Amazon идва малко след като официално стана ясно, че най-голямата индийска компания за онлайн продажби Flipkart е събрала 1 млрд. долара инвестиции. Това е най-голямата сума, събирана някога от интернет компания в Индия.

Индийският пазар на онлайн търговията възлизаше на 13 млрд. долара през 2013 г. На онлайн резервациите за пътувания се падат повече от 70% от трансакциите. Онлайн продажбите на стоки са възлизали на 1,6 млрд. долара миналата година според компанията за проучвания Forrester. Очаква се сумата да достигне 76 млрд. долара до 2021 г., тъй като повече хора в страната ще имат достъп до интернет.

“Ние виждаме огромен потенциал в индийската икономика и за развитието на електронната търговия в Индия“, посочва главният изпълнителен директор на компанията Джеф Безос.

Безос допълва, че след първата година в бизнеса, отзивите от клиентите, малките и средните компании в Индия далеч надминават техните очаквания.

 

fallback
fallback