fallback

Dream Theater идват за тричасов концерт в София

Виртуозните музиканти идват за трети път у нас

29.07.2014 | 13:18 Автор: Ирина Георгиева

Американската прогресив метъл група Dream Theater простигна в София, където довечера ще изнесе тричасов концерт в зала "Фестивална". Виртуозните музиканти идват за трети път у нас, като тази вечер ще представят специален сет лист, с който ще отбележат 20-годишнината от един от най-любимите албуми на феновете си.

„Не идват толкова много звезди в България, много рядко идват. А, такива музиканти...това по-скоро не е концерт, това е лекция по музика. Те са абсолютни виртуози, това е такова изкуство, че дори да не харесваш конкретния стил, ако си музикант, меломан просто трябва да го видиш защото това наистина е уникално. Това е урок на живо.“ - обясни Иван Несторов от Sofia Music Enterprise.

За третия си концерт пред българска публика Dream Тheater идват с барабаниста Майк Манджини, който замени напусналия групата преди 5 години Майк Портной. Манджини е свирил и преди в София като част от групата на китариста Стив Вай. Той вече има два албума с Dream Theater, които получиха номинации за музикалните награди "Грами" и прави второто си турне с тях. Освен парчета от новия им едноименен албум, тази вечер Dream Theater ще изсвирят половината парчета от култовия Awake, който излезе преди 20 години, и ще взривят публиката с музика от Scenes From A Memory, чията концепция разби всякакви музикални бариери.

„Перфектен звук, всичко Dream Theater си носят, а те знаят как се прави звук. Шоуто им е три часа, уникално шоу, няма да има време за съпорт група.“ - добави Несторов.

Третото идване на Dream Theater у нас е по покана на Sofia Music Enterprise, които не са се сблъскали с каквито и да било капризи на музикантите. Иван Несторов увери българските фенове, че за тях е подготвен и мърчандайз с музика и аксесоари на групата, която тази година е получи четири номинации в Progressive Music Awards – за група на годината, за албум на годината, както и за дизайн на корицата му. Номинация за награда Dream Theater имат и за турнето представят и в България.

„За мен това ще бъде един от големите концерти тази година.“ коментира Несторов.

Всичко за музикалното събитие - в репортажа на Иван Иванов:

 

fallback
fallback