ТОП 5 на най-странните такси, които плащаме при нискотарифните авиокомпании

29.07.2014 | 12:25 Редактор: Ирина Георгиева
ТОП 5 на най-странните такси, които плащаме  при нискотарифните авиокомпании

Нискотарифните авиокомпании непрекъснато увеличават пазарния си дял. В Европа той вече надхвърля 40%. Освен ниските базови цени на билетите обаче, тези превозвачи изискват редица допълнителни такси. Вижте 5-те най-странни услуги, които предлага една от най-успешните нискотарифни компании – Ryanair.

Отдавна сме приели допълнителните такси при ниските авиокомпании като нещо нормално. Но някои от тях са меко казано-странни. Дори възмутителни.

Номер 5 в тази класация при Ryanair е плащането за текстово потвърждение на резервацията. То включва точния час на заминаване и пристигане. Цена – 4$.

Такса номер 4 – Избор на запазено място. Тя варира между 8 и 25$, докато при повечето превозвачи е безплатна даденост!

Такса номер 3 – В случай, че на борда качите музикален инструмент, чието тегло е над 20 кг. Цената не е за пренебрегване – 85$ при плащане онлайн и 102$, при плащане на летището.

Нататък в странната класация такса номер 2 - Ryanair ви таксува със 119$, в случай, че не успеете да се чекирате онлайн.

И най-възмутителната такса номер 1 – В случай, че сгрешите буква от името си по време на резервацията, пригответе се да извадите от портфейла си между 186 и 272$.