fallback

Агенцията за защита на потребителите в Русия съди McDonald's

Продуктите не отговаряли на определени изисквания

25.07.2014 | 17:11 Автор: Мариета Иванова

Агенцията за защита на потербителите в Русия заведе дело в съда в Москва за забрана на част от продуктите на веригата за бързо хранене McDonald's.

От Агенцията за защита на потребителите коментират, че въпросните продукти не отговарят на изискванията за съдържание на мазнини, въглехидрати и белтъчини, както и сериозно се отклоняват от нормите за съдържание на калории.

От Агенцията допълват още, че не става дума за забрана, а за временно спиране на продуктите до отстраняване на нарушенията.

Експерти коментират, че изискванията за качество и сигурност са насочени към цялата верига на компанията. От Macdonald's обаче съобщават, че все още не са получили жалба от Aгенцията и нямат данни за въведено дело.

Преди три месеца веригата за бързо хранене затвори заведенията си в Крим, което предизвика призиви от някои руски политици да бъдат закрити всички около 400 ресторанта от веригата в Русия.

Страната е сред седемте топ пазари за Macdonald's  извън Съединените щати и Канада, според доклад от 2013.

Още през пролетта президентът Владимир Путин лансира идеята си да постави акцент върху руската национална кухня и коментира, че пирожките по нищо не отстъпват на McDonald's.

 

fallback
fallback