fallback

9 стартъпа, които трябва да бъдат създадени

Кои бизнес идеи не са намерили приложението си на пазара, а имат потенциал за успех?

27.06.2014 | 17:09 Автор: Ирина Георгиева

В днешния динамичен свят изглежда, че са създадени компании, стартъпи и приложения за всичко. Оказва се, че все още има бизнес идеи, които не са намерили приложение, а биха имали успех.

От Business Insider правят списък с интересни идеи, чрез които бихме могли да намалим разходите си и да живеем по-удобно.

Ето ги и тях:

1. Домашен козметичен/ фризьорски салон

Работното време от 09:00 до 17:00 от понеделник до петък, подобно на това на повечето фризьорски и козметични салони. Сред основното изискване на работодателите обаче е "приветлив" външен вид. Много хора мечтаят да могат да вдигнат телефона си и да извикат фризьор в дома си. В този смисъл, ще е полезно, ако фризьорските салони могат да се "пренасят" в домовете на клиентите.

2. Карта, която да показва местоположението на хора с iPhone

От Business Insider са на мнение, че създаването на подобно приложение ще е изключително полезно и удобно. Защо? Ако искате да посетите бар или някое определено заведение например, ще можете предварително да проверите дали има места, колко хора има в него и да прецените дали отговаря на предпочитанията ви, дали е интересно и дали си заслужава да му отделите от времето си.

3. Далечен достъп до кухненските шкафове

От Business Insider препоръчват да бъде създадено приложение, синхронизирано с камера, поставена с шкаф или хладилник.  По този начин, ако сте в магазин за хранителни стоки и забравите какво имате в шкафа, просто можете да хвърлите един поглед от разстояние. Така ще спестите средства и ще пазарувате по-целенасочено.

4. Къща, пълна със слънчева енергия

Слънчевата енергия не е нещо ново, но много хора искат да превърнат къщата си в зелен център. Много хора мечтаят за слънчеви панели, които да захранват всичко-от фурната до телевизора.

5. Игра с кученца

Вместо да купувате куче на детето си и след това да се занимавате да чистите, храните и разхождате, би било чудесно да има компания, която да предлага услуга "игра с животинки". Така и детето ви ще бъде щастливо, а и вие ще спестите време и пари по отглеждането му.

6. Полезни роботи

Съществуват много стартиращи компании, които работят над създаването на роботи и роботизирани технологии. Потребителите обаче искат по-леко ежедневие. Те се нуждаят от някой, който да върши домашната работа - миене, чистене, сгъване на дрехите и т.н.

7. Размяна на дрехи

В днешната икономика на споделяне, потребителите биха желали да бъде възможно споделянето на дрехи. И ако се замислите- поглеждате в гардероба си и виждате, че нямате чиста бяла риза. Тогава просто- отваряте приложението, въвеждате размер и какво точно търсите, а то ви показва къде има потребител с това, което ви трябва.  След това можете да отидете и да заемете ризата срещу малка такса и химическо чистене.

8. Приложение, което показва намаления

Много магазини изпращат съобщения, когато правят намаление. Това обаче се отнася дамо за тях. Създаването на приложение, което обединява всички магазини от даден бранш за даден град би било от изключителна полза за изгодното пазаруване.

9. Електронни лични карти

Има безброй много нововъзникващи компании, които работят по мобилизиране на кредитни карти, но къде са стартиращите компании, работещи по създаване на електронни лични карти?

Очевидно за в този случай ще е нужна съвместна работа с правителството. Когато бъдат създадени обаче, ще са изключително полезни при различни проверки.  По този начин ще се спестят и огромни опашки в КАТ.

 

fallback
fallback