Нов софтуер за Как да си дресираш дракон-2

24.06.2014 | 13:46
Нов софтуер за Как да си дресираш дракон-2

Dreamworks са известни с иновативния си подход в технологиите от партньорството си с Netflix до последната си Youtube стратегия, при представянето на новата Dreamworks телевизия.

Аниматорите на компанията обичат да достигат пределите на технологичните граници. Остаряващият софтуер обаче доскоро изоставаше от нарастващата изчилителна мощ на новите компютри.

Apolo е създадена в партньорство с Intel за период от 5 години. Tехнологичният директор на Dreamworks Lincoln Wallen казва, че сега художниците са по-гъвкави и студиото понижава цената на продукцията.

Линкълн Уолън, технологичен директор, Dreamworks казва, че "бюджетът на филма е с десетки милиони долари по-нисък, а за качеството сами може да се убедите от Как да си дресираш дракон-2

За новата серия било необходимо да бъдат ренднати 90 милиона часа материал.  Това е все едно вашият домашен компютър да работи 10 273 години.

Необходими са били 398 терабайта памет, които са еквивалентни на паметта на 25 742 мобилни телефона с по 16 гигабайта памет всеки. Цялата тази технология помага за създаването на сложни персонажи като Bewilderbeast.

Шади Алмасизадех, главен дизайнер на специални ефекти,  Dreamworks казва: "представете си размера на това същество, което гледате на екрана в реално време и идва режисьорът и ми казва: ‘Може ли да промениш това?’ И аз отговарям ‘да, мога да го направя много бързо."

Колкото до Intel, инженерите на компанията са спечелили от проекта Appolo голямо количество информация.

Христос Георгиопулос, директор визуални проекти и услуги на Intel: Сега ние на практика знаем, как да подобрим собствените си проекти в дългосрочен план.

 

Наред със създаването Apolo филми в бъдеще, Dreamworks може да предложи технологията и на други индустрии.

Линкълн Уолън, технологичен директор, Dreamworks: Други бизнес сектори също създават образи с най-различни приложения.

Също така те правят визулен дизайн на продукти. И чрез Appolo всички тези процеси за много подобрени и ускорени.