9 неща за проверка при настаняване в хотел

Влезли в ролята на разсеян, щастлив турист, често забравяме, че вече няма нужда да ставаме в 06:00 всеки ден

17.06.2014 | 20:00
9 неща за проверка при настаняване в хотел

При пристигане в хотела най-много искате да събуете обувките и да си легнете. По-добре отделете десетина минути за проверка на стаята. Здравето и безопасността ви зависят от тях, съветва Smartertravel.

1. Проверка за дървеници

Разгледайте матрака, рамката на леглото: търсите малки кафяви петна. Дървениците се забелязват трудно /през деня се крият и бягат/, но оставят зад себе си петна от кръвта на жертвите си. Проверете и под завивките, и под матрака.

2. Чистота

Стаята ви може да изглежда чиста, но това не означава, че е дезинфекцирана.

Камериерките може да са измили ваната, но дали са почистили дистанционните, ключовете за електричество и дръжките на вратите? Минете с антибактериална кърпичка, за да сте здрави през ваканцията си.

3. Търсене на скривалища

Преди да се отпуснете в хотелската стая, проверете дали сте сами: под леглото, в банята, в гардероба. Може да звучи параноично, но нахалниците разчитат на вашето възпитание.

Още по темата

4. Проверете дали климатикът работи

В момента може да ви се струва приятно прохладно, но след час-два, докато спите, да стане непоносимо горещо или твърде студено. Ако не сте открили навреме дистанционното и не знаете как работи, /или ако не работи!!/, може да чакате до сутринта да намерят техника.

5. Махнете завивката, покриваща леглото

Чаршафите и калъфките се перат. Одеялата - не много често. Но покривката за легло.. може да не е прана с месеци.

6. Изключете алармата

Влезли в ролята на разсеян, щастлив турист, вие забравяте, че вече няма нужда да ставате в 06:00 всеки ден. Часовникът/алармата на телефона/ ви може да ви развали първата сутрин край морето.

7. Закачете табелата "Do Not Disturb" от външната страна на вратата

Камериерката ще знае, че спите и няма да се втурне да чисти в 11:00 сутринта.

8. Евакуационен план

Проучете къде се намирате в хотела. Особено, ако сградата е голяма, модерна и ако сте използвали само асансьора, вижте къде са стълбите на аварийния изход. Схемата на евакуационен план обикновено е закачена в коридора, до входната врата.

9. Балкон

Проверете дали балконската врата или прозореца се заключват също така добре отвътре, както входната врата, още при настаняване.