fallback

Twitter ще се разраства в Азия

Компанията очаква по-малко потребители от САЩ през 2015

27.05.2014 | 13:36 Автор: Ирина Георгиева

Социалната мрежа Twitter среща трудности да добавя нови потребители със същия темп, както досега, посочват от Bloomberg. Нова прогноза на компанията за проучвания eMarketer показва още една тревожна тенденция: процентното повишение на потребителите на Twitter в САЩ ще се свие до едноцифренно число през 2015 година.

Добрата новина на експертите е, че Twitter има потенциал за разрастване в Азия.

През 2014 година с 12 на сто повече американци ще се регистрират в Twitter, докато в Азия този процент ще е почти 3 пъти по-висок - 34%, става ясно от данните на eMarketer. До 2018 се очаква растежът в азиатския регион да се забави до 15%, но това все пак ще изпревари световния среден ръст от 11 на сто.

Броят на потребителите в Азиатско-тихоокеанския регион вече засенчва този в Северна Америка и Западна Европа.  Долната графика показва, че само процентът на азиатските потребителите в Twitter ще нараства.

Третият най-голям пазар на Twitter Индия ще нарасне до 57%, показват още прогнозите. Според тях Индонезия, която е на четвърто място, ще се увеличи с до 62%. От еMarketer не включват Китай, където услугата е блокиранa от правителството, въпреки че и там има много потребители, които използват услугата.

Япония, вторият най-голям пазар на Twitter, се очаква да се увеличи със 17% през тази година.

Twitter трябва да започне да печели повече пари извън САЩ, подчертават от eMarketer.

Активните потребителите извън САЩ са 78%, показва доклад на първото тримесечие на компанията. Според него обаче само 28% от приходите идват от международни източници, а също така има и забавяне на потребителското нарастване. От ръководството на Twitter заявиха миналия месец, че членството през първите три месеца на 2014 е нараснало с 25%, което е донесло до 255 млн. евро приходи, спрямо миналата година, когато този ръст е бил 30%.

fallback
fallback