Най-скъпият имот в Америка се продава за 135 млн. долара

В Бевърли Хаус са живели Джон и Джаклин Кенеди, както и медийният магнат Уилиам Хърст

10.05.2014 | 14:40 Редактор: Мариета Иванова
Най-скъпият имот в Америка се продава за 135 млн. долара

Най-скъпият имот за продан в американския щат Калифорния, а може би и в цяла е Америка е "Бевърли Хаус". В момента имението, в което са прекарали медения си месец  Джон и Джаклин Кенеди, се продава за 135 млн. долара. Върху имота има 5 постройки, 30 спални, 40 бани, 2 тенис корта, 3 басейна. Нощният клуб е перфектно пригоден за  късни забавления, коментира пред Bloomberg агентът по продажбите Джеф Хайланд.

Основната къща на "Бевърли хаус" е построена през 1925 г. за банкера Милтън Гетц. В годините между 1946 и 1951 г. имението е било собственост на медийния магнат Уилям Хърст, а през 1953 г. там са прекарали медения си месец Джон и Жаклин Кенеди.

„Бевърли Хаус“ е много известен и заради филмите, снимани там.

Къщата е разпознаваема в незабравимата сцена от „Кръстникът“, в която холивудският продуцент Джак Уолц се събужда посред нощ и намира главата на любимия си жребец в леглото си.

Басейнът се разпознава и от филма „Бодигард“ с Уитни Хюстън и Кевин Костнър.

„Който и да купи къщата, ще трябва да плати кеш. Има сигурно около 2000 души по света, които имат възможност да закупят имота. Със сигурност няма нищо от този мащаб, което да се продава сега. Това е легендарен имот. Уникален е и единствен по рода си. И не може да се имитира“, категоричен е брокерът Джеф Хайланд.

Вижте как изглежда имението отвътре.