fallback

Циркова трупа с българско участие е пострадала при инцидент по време на представление в САЩ

Ранените акробати са 11, сред тях е и българката Виктория Медейрус

05.05.2014 | 15:06 Автор: Ирина Георгиева

Циркова трупа с българско участие е пострадала при инцидент по време на представление в САЩ. Инцидентът е станал в град Провидънс. Ранените акробати са 11, сред тях е и българката Виктория Медейрус. Тя е с наранявания по крайниците, но без опасност за живота.

Окачената платформа е паднала върху акробатите, по време на изключително опасен номер. Окончателнита информация от американските власти е, че пострадалите са 11, като нараняванията им са основно по крайниците, вследствие на високото падане.

Името на българката, която е ранена е Виктория Медейрус. Тя е от Добрич и е на 35 години. Номерът е измислен именно от нея и съпруга й. Той е изключително опасен и при него момичета, които участват, висят от платформата само на косите си, нямат предпазни колани, нито предпазни мрежи. Този т.нар. „човешки полилей" се държи на едно въже, което се откъсва и се стига до този инцидент. Височината е между 8 и 12 метра, еквивалентно на 3-етажна сграда. Имало е и един човек, който е бил долу при срутването на конструкцията.

От управата на цирка потвърждават за инцидента, но отказват да дадат подробности.Те само уточняват, че сигурността е техен приоритет номер едно. Към момента всички представления на цирка са отменени и е започнало е разследване.

Това не е първият инцидент с български цирков артист. При друг подобен случай акробатката Деспина Кехайова почина. Това се случи през май 2004 година в Сент Пол, щата Минесота. Тя също е част от подобен номер, като при инцидент падна от 12 метра и загина. Деспина Кехайова има два рекорда в Книгата на Гинес, като един от тях е въртенето на 101 обръча едновременно.

fallback
fallback