Тайната на успешния бизнес с кексчета

Тарик Малуф е продал милиони от тях на лондончани за по-малко от година

24.04.2014 | 13:48 Редактор: Ирина Георгиева
Тайната на успешния бизнес с кексчета

Кексчетата, наричани отвъд океана къпкейкове, са изцяло американса концепция. Въпреки това жителите на британската столица изяждат по 24 000 от тях на месец или това се равнява на 800 кексчета на ден.

Нека проследим историята на Тарик Малуф, производител на печивата. Малуф открива първия си магаизин в Лондон през 2004г. Десет години по-късно, той вече има шест в Лондон и два в Дубай. Въпреки че това не е най-бързо разрастващата се верига, Малуф иска да ускори процеса, но не за сметка на качеството.

Единият начин това да се случи е като написва готварска книга. Тарик е написал три и е продал 800 000 копия по цял свят.

„Харесва ми, когато хората пекат в къщи. Има такива, които не посещават магазините ни, но си купуват книгите ни и правят наши неща,” заяви Тарик Малуф.

Как още една малка пекарна на Нотинг Хил успява да се превърне в международен бранд? Отговорите във видео материала:

Според проучване на пекари в Чикаго, най-добрите кексчета в Америка се намират при:

  • West Town Bakery & Diner, 1916 W Chicago Ave;
  • Swirlz, 705 W Belden Ave;
  • Molly’s Cupcakes, 2536 N Clark St.;
  • Sugar Bliss, 115 N Wabash Ave.;