Политически лидери в ролята на наркомани в новия клип на групата Amaral

Видеото взриви класациите.

10.04.2014 | 14:48 Редактор: Мариета Иванова
Политически лидери в ролята на наркомани в новия клип на групата Amaral

Испанската поп група Amaral  взриви класациите с новия си хит. В клипа европейски политически лидери са представени като наркомани или жертви на насилие.

Германският канцлер Ангела Меркел си инжектира хероин, експремиерът на Италия Силвио Берлускони е пристрастен към „крека“, испанския му колега Мариано Рахой е жертва на домашно насилие, а американския държавен глава Барак Обама служи в армията. Илюстрациите в клипа на испанската поп група Amaral  показват алтернативна реалност, в която политици от цял свят са попаднали в трудни времена. Целта е да бъде обрисувана политическата класа като жертва на серия от проблеми като неграмотност и бедност – проблеми, с които тя би трябвало да се бори, но всъщност пренебрегва.

Подобно на видео кампания за набиране на средства, думите се появяват върху изображенията - "7 от всеки 10 души живеят под прага на бедността. От 2007 г. над 10 000 души са били изгонени от домовете си. 78% от депутатите са неграмотни. Пратете sms с текст образовай се на номер 777 , за да сложите край на тази пародия".

"Не знам как заспиваш, глупав шуте, след всичките лъжи, които изговаряш на ден", се пее в песента.

Парчето се казва “Ratonera” и в превод означава капан за мишки. Песента е първия сингъл от предстоящия албум на Amaral и ще бъде издаден през септември.