fallback

Бюрото по труда в Стокхолм покани по грешка 61 хил. души на интервю

Хиляди хора се струпали пред сградата в чакане на реда си

27.02.2014 | 12:07 Автор: Елена Кирилова

Полицията в Стокхолм разпръсна тълпа от ядосани безработни пред офис на бюро по труда, което по грешка извикало 61 000 души на интервю на 26-и февруари.

Причината за настъпилия хаос е грешка от страна на бюрото по труда. То трябвало да изпрати имейл до 1000 безработни, за да ги покани на наборната среща. Вместо това писмото било изпратено до значително по-голям брой хора. Полицията твърди, че става дума за всички регистрирани безработни хора в Стокхолм.

Поканените на срещата се струпали на улицата, на която се намира офисът на бюрото по труда, както и на съседната, която е една от основните пътни артерии към центъра на града.

По думите на директора на офиса Клас Олсон е станала грешка със списъка с електронни пощи, което довело до неприятната ситуация. Мъжът твърди, че не знае дали става въпрос за грешка на служител или причините за проблема са технически.

Емоциите се разгорещили и един от служителите извика полицията. Инспектор Улф Линдгрен заяви, че когато органите на реда пристигнали на мястото, то било препълнено с хора и голяма част от присъстващите били ядосани. Общата безработица в Швеция за януари е 8,6%.

Подробности по темата вижте във видеото!

fallback
fallback