Почина актьорът Филип Хофман

Той беше открит мъртъв в апартамента си в Махнатън

03.02.2014 | 11:26
Почина актьорът Филип Хофман

Развлекателният бизнес и почитателите на киното в цял свят са в шок от смъртта на прочутия американски актьор Филип Сиймор Хофман.

Той беше открит мъртъв в апартамента си в Махнатън, а според източници от полицията най-вероятната причина за смъртта му е свръхдоза наркотици.

Семейството на Хофман изпрати официално изявление, с което благодарени за съпричастността и подкрепата на хората по цял свят.

По думите на британския режисьор Джон Хърт един велик актьор и велик член на семейството на филмовата и театралната общност си е заминал. Хърт подчерта, че става дума за изключителен талант, който ще липсва много на всички.

Миналата година актьорът призна, че е преминал лечение за справяне със зависимостта си към наркотиците, като преди да потърси помощ е използвал хероин.

Хофман се прочу през 90-те години с участията си във филмите „Магнолия“, „Талантливият мистър Рипли“ и „Големият Лебовски“.

За ролята си на Труман Капоти в едноименния филм от 2005 г. той получи и награда „Оскар“.

Една от последните роли на Филип Хофман беше в сериите на лентата „Игрите на глада“, а най-новият филм с негово участие е трилърът “A Most Wanted Man”, който дебютира на фестивала Sundance тази година.