ИТ специалистите си раздадоха награди за шеста година

Пламен Зюмбюлев от „Мобилтел“ получи наградата за ИТ мениджър на годината.

12.12.2013 | 09:26
ИТ специалистите си раздадоха награди за шеста година

Клубът на ИТ специалистите в България връчи за шести пореден път годишните си награди. Отличените са в три категории, а за първи път бяха връчени и парични награди на отличени в сферата на точните науки ученици.

Светослав Богданов получи наградата за иновации отличие от „Баухаус“. За ефективност в сферата на информационните технологии беше птличен Георги Апостолов от „Алкомет“, а призът ИТ мениджър на годината грабна Пламен Зюмбюлев от „Мобилтел“.

Проектът цели да съдейства за издигане на позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да се стимулира ефективното използване на информационните технологии в дейността на компаниите в различни сегменти на индустрията.

„ИТ секторът у нас, а и в световен мащаб, е единственият с нулева безработица. Мениджърите дори се налага да се борят с глада за кадри“, коментира Георги Тодоров, заместник-министър по транспорта.

Един от стимулите за младите ИТ специалисти е доброто възнаграждение. За поредна година статистиката показва, че заплатите в бранша са най- високи.