В Русия предлагат безплатен билет за метрото, срещу 30 клякания

На откриването на инициативата присъства руската шампионка по синхронно плуване Мария Киселева.

09.11.2013 | 12:49
В Русия предлагат безплатен билет за метрото, срещу 30 клякания

Безплатен билет за метрото, получава всеки, който успее да направи 30 клякания в Москва.  Руският олимпийски комитет представи нова машина, която позволява на пътуващите да спечелят безплатно еднопосочно пътуване. Олимпийската шампионка по синхронно плуване Мария Киселева присъства на откриването на уреда в метростанция „Вистовачная” в московския бизнес квартал.

Машината прилича на обикновен автомат за билети, като компютър в нея засича колко клякания сте направили и, когато достигнете 30, ви дава билет за еднократно ползване. Жителите на руската столица приеха с ентусиазъм олимпийската идея. Според тях инициативата ще засили връзката между обикновените граждани и спортната идея.

„Идеята е добра. Харесва ми, че получаваме безплатно пътуване и ни дава стимул да се опитваме да постигнем повече. Ставаме все по-добри в кляканията и можем да получим безплатна месечна или годишна карта за метрото на практика”, коментира Олег, който живее в Москва.

Апаратът ще остане в метростанцията до 30  декември, след което пътуващите ще заплащат редовната такса от 50 рубли на посока.