fallback

Великобритания отбеляза Денят за възпоменание на загиналите войници през двете световни войни

Уилям и Кейт изненадаха лондончани и се появиха в ретро автобус по една от търговските улици в града.

08.11.2013 | 11:51

Уилям и Кейт отбелязаха Poppy day или Денят за възпоменание на загиналите войници през двете световни войни. Те изненадаха  лондончани, като се появиха в ретро автобус по една от търговските улици в града и се срещнаха със случайни минувачи в близката до kensington gardens метростанция.

Принц Хари и принц Филип  отдадоха почит към ветераните в Уестминстърското абатство в Централен Лондон. Те поставиха кръстове на гроба на незнайните британски войници, загинали докато защитават Острова в световните войни през миналия век.

Всяка година Великобритания почита загиналите си жертвите от световните войни, като символ на това е червеното цвете, закачено до сърцето.

Дюкът и дюкесата на Кеймбридж посрещнаха близо две хиляди души в двореца им по повод годишното отдаване на почит към загиналите британски военни през  Първата и Втората световна война. Сред гостите бяха ветерани, униформени и техните поддръжници.

След това кралската двойка се качи на класически Rootmaster от 60-те години, за да изминат краткото разстояние от двореца до High Street Kensington, където смaяха случайни минувачи и търговци в близката метростанция.

fallback
fallback