След над 20-годишна кариера в инвестиционна банка Амас Факахани днес успешно развива ресторантьорски бизнес, става ясно от репортаж на Bloomberg.
Факахани напуска председателския прост в Merrill Lynch през 2008 след фалита на финансовата институция. Няколко години по-късно той вече има верига ресторанти Altamarea Group заедно с нюйоркския майстор-готвач Майкъл Уайт. Последното заведение за хранене ChopShop отвори врати в Лондон.
„Бизнесът е тясно свързан с измерване на резултатите, които трябва да се следят постоянно. Бизнесът е концентриран върху клиентите“, коментира Факахани.
Пред Bloomberg той споделя, че се чувства много добре на този етап от живота и кариерата си.
„Харесва ми, че ми дава шанс да покажа своята креативност, за която не подозирах в Merrill Lynch. Позволява ми да работя с много чудесни млади хора и честно казано, изпитвам голямо удоволствие на този етап от живота си, когато мога да ги развивам и да виждам, че се реализират, а в същото време и да ги задържам на работа,“ отбелязва Факахани.Altamarea Group вече планира следващия си ресторант в Истанбул. Вижте и видеото по темата от видео файла.