75 долара на вечер за нощувка в стария апартамент на Меркел

Нейният Volkswagen golf се продаваше за над 10 хиляди евро.

27.09.2013 | 15:47
75 долара на вечер за нощувка в стария апартамент на Меркел

Срещу 75 долара на вечер може да пренощувате в стария апартамент на германския канцлер Ангела Меркел на „Шьонхаузен Алей“ 104, става ясно от репортаж на Bloomberg Television. Нейният стар  Volkswagen golf   се продаваше за над 10 хиляди евро.

Като студентка германският канцлер Ангела Меркел е живяла в апартамент в квартала Пренцлауер Берг в Берлин. Сега ремонтираният апартамент се отдава под наем и всеки, който иска, може да го наеме.

Но в момента нищо не напомня на Меркел. Стаите в жилището в квартала Пренцлауер Берг са санирани, старият дъсчен под е премахнат. Въпреки това жилището може да представлява интерес за феновете на Меркел. В края на краищата политикът от CDU е прекарала там най-малко четири години – в периода между 1986 у 1990 г.

Бившите ѝ съседи Петер и Клаудия Винтер и до днес си спомнят за нея.

„Ангела бе много симпатична и винаги готова да помогне“, казва Клаудия Винтер в разговор с Bild.

Двамата не са подозирали, че Меркел се е интересувала от политика. Но и двамата си спомнят за посещенията на сегашния съпруг на Меркел в дома ѝ – Йоахим Зауер. - „Понякога Зауер оставяше по седмица. Но Меркел нямаше много гости“, казва Петер Винтер.

След полагането на клетва си като министър за жените и младежта през януари 1991 г. Меркел обръща гръб на Берлин и заминава за Бон.

Повече по темата вижте от видео файла.