Предизвикателството да управляваш ресторант със звезди от „Мишлен“

Вижте разказа на Елена Арзак пред Bloomberg Television.

22.09.2013 | 14:02
Предизвикателството да управляваш ресторант със звезди от „Мишлен“

Елена Арзак готви от 11-годишна и заедно с баща си е главен готвач в ресторанта „Арзак“, който има 3 звезди на „Мишлен” и е един от десетте най-добри ресторанта в света за последните 5 години. 43-годишната майка на две деца не приема критиките, че наградата, която се дава само на жени, омаловажава уменията й на международен майстор-готвач.
„Гледам на тази награда като признание за професията ми. В същото време, ако това може да помогне на жените, които не са в моето положение – още по-добре“, подчерта пред Bloomberg  Арзак.

Преди месец тя отворя и първия семеен ресторант в Лондон. Желанието й е да експериментира с най-доброто от Великобритания. - „Мисля, че всяка страна има различни специалитети. Тук имате голям късмет  заради мултикултурното разнообразие от храни, което може да се види в града, съчетано с традициите на британската кухня. Невероятно е, нали?“
В понякога чисто мъжкия свят на професионалното готварство, Арзак е спокойна и деликатна. Тя смята, че е само въпрос на време преди жените-майстори да станат популярни, колкото мъжете.