fallback

Scotland Yard проверява нова информация за смъртта на принцеса Даяна

16 години след катастрофата, инцидентът продължава да се свързва с различни конспиративни теории.

18.08.2013 | 10:19

Нова информация, която сочи, че принцеса Даяна е била убита със съдействието на британските военни е на път да предизвика широк обществен отзвук на Острова. Според източници на телевизия Sky, информацията е предоставена от родители на войник от специалните части. Предстои достоверността й да бъде разследвана от Scotland Yard.

Медиите на Острова съобщават, че новата информацията представлява писмо от 7 страници, написани от родителите на войника. Те съобщават, че той е споделил пред съпругата си, че катастрофата е била предизвикана умишлено с помощта на Британските специални въздушни части. 

Британската полиция официално заяви, че не става дума за подновяване на разследването, 16 години след катастрофата на принцеса Даяна в Париж, и 4 години след като официалният доклад на разследването посочи, че инцидентът е бил предизвикан от проявена небрежност на шофьора на злополучния Mercedes.

Смята се, че той е бил пиян и е карал с много висока скорост. Разследването не намери никакви следи, които да доказват предумишлено или предварително подготвено убийство.

16 години след катастрофата, инцидентът продължава да се свързва с различни конспиративни теории с участието на британските и френските тайни служби.

fallback
fallback