Ще спаси ли "Лигата на справедливостта" киноиндустрията на САЩ?

Коментар на колегите от Bloomberg.

22.07.2013 | 16:55
Ще спаси ли

Комикс героите Супермен и Батман за пръв път ще се появат в един филм и дори ще се сражават помежду си. Очаква се снимките да започнат през 2014 г., а филмът да излезе на екран през лятото на 2015 г.

Вижте коментара на Марк Бийч от Bloomberg.

Имаме двама супергерои заедно за първи път - това ще донесе големи печалби. Но дали печалбата ще бъде двойна? Защото феновете на Батман са почти същите като феновете на Супермен. Някои може да отидат два пъти, други ще гледат филма повече пъти. Едва ли все пак ще имаме двойна печалба, но определено ще бъде голям стимул за киноиндустрията.

А актьорите? Това е най-интересното. Имаме Хенри Кавъл, който е Супермен. Има много  слухове за Крисчън Бейл, който няма да се върне.

Да, няма да бъде Бейл. Това е сигурно, защото вече стана ясно, че няма да го прави и няма да могат да го накарат.

Марк, защо не са го правили досега? Гледах „Отмъстителите“ и те имаха доста голям успех, защото предлагат нещо различно за гледане. Сега има за тези, които обичат Супермен и за тези, които харесват Батман.

Точно така, но е интересно как ще ги съберат и то по начин, който досега не е правен с героите на „Лигата на справедливостта“. И може би ще започнат да показват и останалите, като Жената-чудо.

Ами да! Не сме го гледали отдавна.

Това е възможно. Може да направят нещо като „Великолепната седморка“, който да включва всички.

Супермен направи 100 млн. долара боксофис в първата седмица в САЩ. По света достигна 600 млн. Долара. Общо ще стигне до 1 млрд. долара или около тази сума.

Вижте целия видеоматериал!