Кралска сватба между шведската принцеса Маделин и банкера Кристофър О‘Нийл

Младото семейство се очаква да живее в Ню Йорк, както досега.

09.06.2013 | 12:11
Кралска сватба между шведската принцеса Маделин и банкера Кристофър О‘Нийл

Шведската кралска сватба между принцеса Маделин и нюйоркския банкер Кристофър О‘Нийл се състоя в столицата Стокхолм пред очите на 600 гости, включително и кралски особи от цял свят. Младоженката е на 30 годишна възраст и е четвърта в списъка за унаследяване.

Целувката на младоженците пред параклиса беше последвана от 21 топовни салюта. След това двамата преминаха в открита карета през града, приветствани от хилядите насъбрали се, и се отправиха към корабчета, с които отплаваха до двореца Дротнингхолм за приема.

Събитието беше скромно в сравнение с последната шведска кралска сватба на принцеса Виктория, която се омъжи през 2010 г. за бившия си треньор по фитнес Даниел Вестлинг.

Тя е най-малкото от трите деца на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия. Нейният съпруг няма да носи титлата принц на Швеция, защото членовете на кралското семейство трябва да са шведски граждани и да не развиват бизнес дейности.

Утре принцеса Маделин ще навърши 31 г. Тя живее в Ню Йорк и работи като доброволка в асоциация с благотворителна цел, създадена през 1999 г. от майка й. Младото семейство не възнамерява да се установява в Стокхолм и след медения месец се очаква да се върне в Ню Йорк.

Принцеса Маделейн срещна О'Нийл в Ню Йорк, където се премести през 2010 г., след като разтрогна годежа си с шведски адвокат.