fallback

„Монделийз България“ е новото име на „Крафт Фуудс България“

Глобалната промяна на компанията вече е приложена и в България.

29.05.2013 | 15:29

„Монделийз България“ (Mondelez Bulgaria) е новото име на водещия производител на шоколадови изделия, бисквити и кафе напитки „Крафт Фуудс България“.

Промяната в името на компанията е част от процеса на международно преструктуриране на „Крафт Фуудс“ и разделянето на бизнеса на две отделни компании - „Монделийз Интернешънъл“, ангажирана с производството и търговията на шоколади, бисквити, леки закуски и напитки в световен мащаб, и „Крафт Фуудс Груп“, фокусирана върху бизнеса с хранителни продукти в Северна Америка.

„Монделийз Интернешънъл“ е най-големият производител в света на шоколади, бисквити и леки закуски, и вторият по големина производител на кафе и дъвки. Процесът на въвеждане на новата идентичност и реорганизация на компанията започна на 1 октомври 2012, като промяната се извършва поетапно в 165 държави с представителства на „Монделийз Интернешънъл“.

Българският клон е част от структурата на „Монделийз“ за Централна Европа, заедно с още 17 други държави от региона.

В България компанията разполага с две производствени предприятия в гр. Своге и в гр. Костинброд. Дейността й ще продължи да се ръководи от Ивайло Найденов, който от март 2013 зае поста изпълнителен директор.

Подготовката в промяната на идентичността на компанията е продължила почти една година, като в избора на име са били въвлечени служители от всички държави, в които работи компанията. Те са имали възможност да направят предложение за името  на бъдещата компания в специално създаден вътрешен сайт.

Името „Монделийз“ е избрано като комбинация от думите “свят“ и „вкусен“ и представя основната цел на компанията – да създава радост чрез повече вкусни моменти в ежедневието.

fallback
fallback