fallback

Плакат срещу насилието се вижда само от децата

Технологията е позната от пощенските картички - изображенията се виждат само от определен ъгъл.

07.05.2013 | 13:57

Испанска благотворителна организация изработи плакат, който предлага помощ на малтретираните от възрастни деца. Посланието, което е изписано обаче се вижда само от малките.

Технологията е позната от пощенските картички, на които има отпечатани две изображения и всяко от тях се вижда под определен ъгъл. По същата схема информацията в помощ на децата се разкрива пред погледа само на височина от 135 см – колкото достигат 10-годишните.

От гледната точка на възрастните се вижда само лице на момче, а малките виждат по лицето му следи от побой и се появява текст с номер, на който може да позвънят ако са били насилвани.

Целта е децата да не се страхуват да се обадят, в случай на необходимост, а с технологията да - не бъдат възпрепятствани от родителя (настойника). Организацията се надява плакатът да се разпространи.

За 2010 около 78% от малтретираните деца в света са станали жертва на небрежност от страна на родителите си (липса на лекарства, дрехи, храна), над 17% са били подлагани на физическо насилие, около 9% са станали жертва на сексуално посегателство, а 8% - на психическо насилие.

fallback
fallback