fallback

Виетнамски полицаи тръгват на курсове по очарование

Целта е да се подобри мнението на гражданите за пътните служители на реда.

11.04.2013 | 12:51

Пътните полицаи във виетнамския град Хошимин ще посещават специални курсове, за да се научат как да бъдат очарователни, когато глобяват нарушители. “Култура на поведение и работен стил на пътния полицай” се казва курсът и ще научи служителите на реда да се извиняват и усмихват, докато работят.

Обучението ще помогне да се образоват и жителите, за да спазват повече правилата на движение, обяснява Чан Тхан Ча, началник на полицията в града.

Решението за инициативата е на местните власти, с идеята да се подобри общественото доверие в системата. Това не е първото подобно начинание с подобна цел. През март управата в град Ханой взе решение за всички пътни полицаи, които са ниски и дебели да се преместят зад бюро, а по пътищата да работят приветливите и добре изглеждащите им колеги.

През тази година властите във виетнамската столица решиха да сложат жени-полицаи на оживените кръстовища, за да придават по-приятелски вид на службата. Миналата година пък беше въведена забрана за носене на слънчеви очила по време на работа.

Според проучване, финансирано от Световната банка, виетнамската пътна полиция е най-корумпираната институция в комунистическата страна.

fallback
fallback