fallback

Крадци задигнаха мост в Турция

Неизвестни лица разглобили съоръжението, което тежало 22 тона, след което го натоварили на камион.

12.03.2013 | 14:58

Откраднат е мост, тежащ 22 тона в окръг Коджаели, СеверозападнаТурция, предаде БТА. В момента турските власти издирват извършителите.

Мостът осъществявал връзката през местната река между село Ихсанийе, град Гьолджюк и овощните градини на жителите, които се намират от другата страна на реката. В понеделник сутринта земеделци се запътили към градините и с изненада открили, че мостът е изчезнал.

Полицията е установила, че неизвестни лица са го разглобили и натоварили на камион. Версията е, че са го предали за скрап. Стойността на липсващото съоръжение е около 8500 евро. Мостът е бил с дължина около 25 метра и ширина 2.5 метра.

Случаят в Турция не е първият. През февруари миналата година в Югозападна Полша е бил откраднат мост, който се е ползвал от местна мина. Крадците нарязали моста на парчета, товарели ги на камион и после ги продавали в пункт за вторични суровини. Докато превозвали и последните части камионът се развалил. Охранителите на мината забелязали, че той дълго стои неподвижно на пътя и се обадили в полицията. Не е ясно защо тези пазачи не са видели цялата кражба на моста.

Отново в началото на миналата година в град Соколов, Чехия е откраднат мост, тежащ около 10 тона. Извършителите в случая са предоставили на местните власти фалшифицирани документи за демонтажа му. Освен съоръжението, те откраднали и 200 метра железопътни релси. Стойността на задигнатите железа е 6000 долара.

Друг подобен случай се разиграва в американския град Норс Бивър, на стотина километра от Питсбърг. Преди две години там е демонтиран пешеходен мост от неизвестни лица. Крадците са използвали електрожен. Не е ясен и точният ден на кражбата, защото местността е безлюдна. Мостът е бил с дължина 15 метра и ширина 6 метра, а стойността му – 100 000 долара.

fallback
fallback