fallback

Реалният Батман се оказа майтап

Супергероят, който предаде престъпник в английски участък, всъщност бил приятел на издирвания.

09.03.2013 | 10:48

"Реалният" Батман, който се появи миналата седмица в полицейски участък в Англия в пълен костюм и предаде издирван крадец, всъщност се оказа приятел на престъпника. Кадрите с маскирания супергерой от участъка в Брадфорд обиколиха света, но няколко дни по-късно полицаите разкриха, че всъщност издирваният крадец се предал доброволно, а "Батман" бил негов приятел, който се съгласил да му прави компания.

Супергероят се оказа всъщност Стан Уорби, футболен фен от града, който облякъл налудничавия костюм за мача между любимия си "Брадфорд" и "Суонси". Търсеният от властите престъпник е неговият приятел Даниъл Фрейн, който няколко дни по-рано се опитал да пробута фалшив чек от намерена на улицата чекова книжка. Срещу него обаче била подадена жалба и полицията издала заповед за задържане. Затова Фрейн решил да се предаде доброволно и убедил Уорби - все още преоблечен след мача - да дойде с него. В участъка Стан не могъл да се въздържи и се пошегувал с полицаите - "Ето, хванах ви още един".

Уорби се появи и за съдебното изслушване на Фрейн онзи ден - този път с фланелка с надпис "Издирва се". "Тук съм заради приятеля си, аз просто съм му шофьор", обясни мнимият Батман. От полицията уточниха, че предалият се Фрейн има 29 предишни присъди за дребни измами.

fallback
fallback