Реалният Батман се оказа майтап

Супергероят, който предаде престъпник в английски участък, всъщност бил приятел на издирвания.

09.03.2013 | 10:48
Реалният Батман се оказа майтап

"Реалният" Батман, който се появи миналата седмица в полицейски участък в Англия в пълен костюм и предаде издирван крадец, всъщност се оказа приятел на престъпника. Кадрите с маскирания супергерой от участъка в Брадфорд обиколиха света, но няколко дни по-късно полицаите разкриха, че всъщност издирваният крадец се предал доброволно, а "Батман" бил негов приятел, който се съгласил да му прави компания.

Супергероят се оказа всъщност Стан Уорби, футболен фен от града, който облякъл налудничавия костюм за мача между любимия си "Брадфорд" и "Суонси". Търсеният от властите престъпник е неговият приятел Даниъл Фрейн, който няколко дни по-рано се опитал да пробута фалшив чек от намерена на улицата чекова книжка. Срещу него обаче била подадена жалба и полицията издала заповед за задържане. Затова Фрейн решил да се предаде доброволно и убедил Уорби - все още преоблечен след мача - да дойде с него. В участъка Стан не могъл да се въздържи и се пошегувал с полицаите - "Ето, хванах ви още един".

Уорби се появи и за съдебното изслушване на Фрейн онзи ден - този път с фланелка с надпис "Издирва се". "Тук съм заради приятеля си, аз просто съм му шофьор", обясни мнимият Батман. От полицията уточниха, че предалият се Фрейн има 29 предишни присъди за дребни измами.