fallback

Сексапилът се оказва пагубен за кариерата

Американски съд реши, че служител може да бъде уволнен заради предизвикателни тоалети.

23.12.2012 | 14:15

Работодателите мога да уволняват служители, които им се сторят прекалено сексапилни, предаде Reuters, като цитира постановление на Върховния съд на американския щат Айова. Казусът нашумя, след като асистентка в стоматологичен кабинет заведе дело срещу работодателя си, който я уволнил заради това, че е прекалено привлекателна.

С единодушно решение съдът постанови, че стоматологът не е нарушил законите, като е прекратил договора на сътрудничката си. Причината да бъде отстранена от работа била, че неговата съпруга смятала красивата асистентка за заплаха за брака им.

Мелиса Нелсън работела за зъболекаря Джеймс Найт повече от 10 години и никога не е флиртувала с него, твърдят свидетели по делото.

По време на процеса обаче стоматологът разказа, че няколко пъти е правил забележки на Мелиса, че тоалетите й са прекалено тесни и че го разсейват.

В хода на делото стана ясно, че през 2009 стоматологът и сътрудничката му започнали да разменят съобщения по мобилните си телефони. Същата година съпругата на Найт попаднала на тази "мобилна" кореспонденция и поискала от половинката си да прекрати договора на сътрудничката си, защото тя застрашавала брака им. Стоматологът го направил в началото на 2010, но Мелиса се обърнала към съда с аргумента, че не е направила нищо нередно и че ако е била мъж, а не привлекателна жена, нямало да я споходи подобна съдба.

fallback
fallback