Нигериец арестуван с печено пиле за 150 000 долара

Злополучният механик измислил оригинален способ да пренесе кокаин през летището в Лагос.

04.09.2012 | 18:21
Нигериец арестуван с печено пиле за 150 000 долара

Нигериец бе арестуван на летището в Лагос на връщане от Бразилия, след като в багажа му бяха открити печени пилета, пълни с пакетчета кокаин. Според нигерийската полиция необичайната плънка тежи 2.6 кг и е на стойност 150 000 долара.

Неуспелият трафикант работел като механик в Бразилия в продължение на 6 години и се надявал с парите от пратката да си осигури приличен живот в родината си.

Нигерия е основна транзитна точка за трафик на наркотици от Латинска Америка за Европа, но напоследък властите в страната усилено се борят да затегнат границите и да заличат лошата репутация.

След като през 2009 друг нигерийски гражданин бе обвинен в опит да взриви самолет, излитащ от страната за Детройт, властите започнаха да монтират летищни скенери и направиха специално обучение на служителите по сигурността. В резултата на това само миналата година са заловени над 100 души, пренасящи дрога. Само хванатият кокаин е над 410 кг.

Служители от летищата разказват, че са намирали наркотици на всевъзможни места – в пакети, пришити към перука, в бельо, в зарядни устройства за телефони и дори в стетоскоп.