fallback

Мъж оживя с 1.8-метров винкел в черепа

Строителят Едуардо Лейте по чудо останал в съзнание и дори успял да обясни на лекарите какво се е случило.

18.08.2012 | 09:10

Бразилски строител оцеля по чудотворен начин, след като черепът му бе прободен от 180-сантиметров винкел. Стоманеното парче паднало от височината на петия етаж върху главата на Едуардо Лейте, пробило каската му, проникнало в черепа в областта на темето и се подало между очите. За изумление на лекарите обаче 24-годишният Едуардо не само оцелял след инцидента, но дори останал в съзнание и в болницата успял да им разкаже какво се е случило.

На хирурзите в болницата "Мигел Коуту" в Рио де Жанейро им трябваха пет часа, за да отстранят стоманетата щанга от главата на Лейте. След известни колебания лекарите решиха да издърпат винкела напред в посоката, в която е пробил черепа. Говорител на екипа съобщи, че пациентът е добре и се възстановява удивително бързо. Оплаквал се единствено от леки болки.

"Колегите му ми разказаха, че лежал в линейката, а желязото стърчало напред между очите му, цялото му лице било в кръв, а той изглеждал, все едно нищо не е станало - каза пред журналисти Лилиан, съпругата на Едуардо. - В болницата казал на лекарите, че не усеща нищо, дори лека болка. Просто не е за вярване".

Главният неврохирург на болницата по-късно обясни, че само сантиметър или два са разделили Едуардо от парализа и ослепяване с едното око. По чудо винкелът е засегнал второстепенен, все още недобре проучен дял на мозъка, който не изпълнява някаква жизненоважна функция. Лекарите очакват да изпишат пациента си след десетина дни.

fallback
fallback