fallback

Парфюми с ухания на известни градове

Потребителите могат се потопят в неповторимия мирис на мегаполиси като Токио, Лондон, Дубай, Париж.

07.07.2012 | 10:17

Френската парфюмерийна фирма "Ghislain" предлага серия флакони с ухания на известни градове. Ароматната поредица е наречена "Scents of Departure" и предлага на потребителите да се потопят в неповторимия мирис на мегаполиси като Токио, Лондон, Дубай и още 11 града.

Парфюмите са оформени тематично с надписи, съответстващи на съкращенията на летищата на съответните дестинации. Например шишенцето DXB съответства на съкращението на аеропорта в Дубай, а LHR е за Лондон.

"Постарали сме се да уловим най-характерното ухание за всеки град, споделя един от създателите на серията Магали Сенекие. Ню Йорк е представен с неповторимия ароматен отпечатък на "Сентръл парк". В него е примесен и лек привкус на ябълка, тъй като второто име на мегаполиса е именно Голямата ябълка, уточнява още Сенекие.

За Лос Анджелис френските специалисти заложили на холивудския блясък, като уханието било едновременно "устремено към славата и съблазънта".

Ароматът на Париж пък съчетава най-разнообразни ухания – на портокал, лимон, момина сълза, роза, циклама, лилии и още куп есенции. Целта била да се обобщи уханието на градините на Тюилери.

fallback
fallback