fallback

Киев назначи прасе-пророк за Евро 2012

От градската управа се надяват животинката да засенчи дори прочутия октопод Паул.

19.05.2012 | 16:38

Прасе с доказани гадателски способности ще замести прочутия октопод Паул в предричането на резултатите от европейското първенство по футбол, което започва следващия месец  в Украйна и Полша. Новината беше съобщена официално от градската управа на Киев вчера.

„Уникално прасе гадател, от истинска украинска порода, което разгадава мистерията на футбола“, гласи описанието на животното в изявлението на кметството. „Всеки ден в 16 часа то ще предсказва резултата от предстоящите срещи“.

Покойният октопод Паул спечели световна слава по време на световното първенство по футбол през 2010, като успя да определи правилно победителя във всичките седем мача с участието на Германия. Освен това мекотелото позна, че Испания ще надделее над Холандия във финала.

Киевските власти обявиха, че се надяват прогнозите на прасето да бъдат също толкова привлекателни за феновете, колкото тези на нашумелия октопод.

Манията по Паул даде старт на гадателската кариера и на още множество животни.

На миналото световно първенство по хокей в Словакия резултатите от срещите предричаше двуглава костенурка на име Магдалена. Разногледият опосум Хайди пък нашумя с гостуването си в американска телевизия, където в началото на годината се опита да предскаже кои ще бъдат носителите на предстоящите награди „Оскар“.

fallback
fallback