Фетбой Слим и Kosheen идват за втория Еlevation

Тазгодишното издание на фестивала ще е край София на 23 и 24 юни.

16.03.2012 | 15:46
Фетбой Слим и Kosheen идват за втория Еlevation

Легендарният диджей Фетбой Слим и британската трип хоп група Kosheen ще дойдат в България за второто издание на фестивала Elevation. Участие в двудневното събитие, което този път ще бъде в околностите на София, са потвърдили и испанците от нашумялата напоследък група Chambao.

Тазгодишното издание на Elevation ще е на 23 и 24 юни и отново ще е "на открито сред природата", съобщават организаторите. Преди година първото издание на фестивала бе помрачено от контузията, спряла от участие Jamiroquai, и от небивало силните ветрове край Разлог, осуетили концертите във втория ден.

Второто издание ще е на 15 километра от столицата, но точното място още не се съобщава. Организаторите обещават да пуснат 1500 двудневни билета на специална цена от 66 лева, иначе пропуските ще са по 99 лева.

Фетбой Слим – артистичен псевдоним на Норман Кук – е вероятно най-успешният диджей в историята, с над дузина хитове по върховете на поп класациите и с изпълнения на живо, привличали рекордните пет милиона души (на фестивала в Салвадор, в бразилския щат Байа).

Фетбой е обещал поне двучасов сет за българските си фенове, комбиниран с впечатляващо визуално шоу. Kosheen пък ще представят чисто новия си албум Independence, чиято световна премиера е идната седмица. Организаторите уверяват, че списъкът на участниците ще бъде попълнен с още доста известни имена.