Мик Джагър и Кийт Ричардс се помириха

Rolling Stones се събират отново на сцената, за да отбележат 50-годишнината от създаването на групата

16.03.2012 | 12:38
Мик Джагър и Кийт Ричардс се помириха

Легендите от Rolling Stones Мик Джагър и Кийт Ричардс се помириха и ще се съберат отново на сцената за юбилейното турне в чест на 50-годишнината от създаването на групата. Двамата потвърдиха, че са се срещнали в Ню Йорк и са изгладили различията си.

Скандалът между вокалиста и китариста на митичната група тръгна от издадената през 2010 година автобиография на Ричардс, озаглавена Life. В нея Кийт описва стария си другар като "непоносим човек" и разкрива, че вече две десетилетия двамата отказвали дори да делят една и съща съблекалня. Освен това Ричардс осмива мъжествеността на Мик и подмята, че някогашната му приятелка Мариан Фейтфул "не се забавляваше особено с миниатюрния му кренвирш". Джагър реагира остро и нарече книгата "злобна и заядлива".

"Знам, че някои части на книгата, и някои неща от рекламната кампания за нея, наистина обидиха Мик, и съжалявам за това", обяви сега Ричардс.

Кийт и Мик се карат ожесточено още от 80-те години, най-вече за това кой да взема ключовите решения в групата. "Схващането, че той е по-голям от Rolling Stones, бе нещото, което започна да ме изкарва извън нерви", споделя Ричардс по адрес на Джагър.

Групата, смятана от мнозина за най-великата в историята на рока, е създадена на 20 юни 1962 година. За да отбележат събитието, ветераните вече направиха няколко тайни репетиции, в които се включи дори оригиналният басист Бил Уаймън, напуснал състава още през 1992.