fallback

Бездомна котка наследи 10 милиона долара

Прибраният от улицата Томазо стана второто най-богато животно в света

10.12.2011 | 09:00

Бездомният доскоро римски котарак Томазо стана второто най-богато животно на планетата, след като се разбра, че преди смъртта си 94-годишната му стопанка му е завещала цялото си състояние. Сега черният котак разполага с апартаменти в Рим и Милано, и с вили в Тоскана, Калабрия и на Лаго Маджоре.

Покойната собственичка, която прибрала Томазо от улицата, била бездетна вдовица на много богат строителен предприемач. Още през 2009 тя променила завещанието си в полза на котето, което било единствената й компания. Първоначално поръчала на адвокатите си да намерят благотворителна организация, която да се грижи за Томазо. Междувременно обаче се запознала с друга старица, обичаща котките, и сега именно тя ще е попечител на състоянието. Според италианските закони животни нямат право да наследяват директно, но могат да бъдат бенефициенти на завещания, ако има подходящ попечител.

Богатството на Томазо обаче бледнее пред това на немската овчарка Гюнтер ІV, който наследи от баща си Гюнтер ІІІ активи за около 370 милиона долара. Гюнтер ІІІ бе домашният любимец на покойна германска графиня.

fallback
fallback