Венецуелката Ивиън Калванаде е Мис Свят 2011

Мис България 2011 спечели първо място в конкурса в интернет.

07.11.2011 | 09:34
Венецуелката Ивиън Калванаде е Мис Свят 2011
Венецуелката Ивиън Калванаде е Мис Свят 2011

Ивиън Калванаде от Венецуела грабна приза Мис Свят 2011. Финалът на конкурса се проведе тази нощ в Лондон. Именно в британската столица през далечната 1951 година е и първото издание на надпреварата. Втора стана Мис Филипини, а трета Мис Пуерто Рико.
До финалната фаза на Мис Свят достигнаха представителките на Англия, Шотландия, Пуерто Рико, Филипини, ЮАР, Корея и Венецуела. Мис България 2011 - Ваня Пенева, не попадна дори сред първите тридесет от общо 113 участващи претендентки. За нея остава утешението, че спечели първо място в конкурса в интернет.
 Най-красивата жена на света за тази година е специалист „Човешки ресурси“ в телевизионна компания. Мечтата й е в бъдеще да се занимава с популяризирането на дейността на неправителствени организации и да работи с деца. Тя вече е основала фондации за подпомагане на малчугани в тежко положение. Следващото издание на Мис Свят ще се състои в град Ордос, който се намира в Китай, провинция Вътрешна Монголия. Любопитното е, че това е един от градовете-призраци в страната, в които има офис, административни и жилищни сгради, но почти няма хора.