Скандална реклама в Белгия

За да пробие на наситения с бира белгийски пазар, местна пивоварна предложи оригинален подход. Нейният продукт Plezir беше въвлечен по шеговит начин в абсурдната политическа ситуация.

02.09.2011 | 10:56
Скандална реклама в Белгия

Европейската комисия настоява Белгия да сформира правителство възможно най-скоро. Политическата криза в страната продължава заради липсата на компромис за съставяне на кабинет, която продължава вече повече от година. Абсурдната ситуация в страната, все по-често става повод за шеги в белгийското общество. Естествено на прицел са политиците.
За да пробие на наситения с бира белгийски пазар, местна пивоварна предложи оригинален подход. Нейният продукт Plezir (в превод удоволствие), беше въвлечен по шеговит начин в абсурдната политическа ситуация.
За рекламния клип на бирата са наети двойници на Елио ди Рупо и Барт де Вевер. Двмата са абсолютна противоположност. Първият е лидер на социалистическата партия във френско-говорящата Валония и с открити хомосексуални предпочитания.
Вторият е лидер на Националистическата партия в холандско говорящата Фландрия и защитава противоположни ценности.
Срещата на по чаша бира Plezir във видеото свършва с споделени топли чувства.

Създателят на бирата Педро Перейра коментира, че това е белгийски хумор.  „Това не е реално преди всичко. Но вярвам, че белгийците наистина искат да ги видят заедно,“ допълни още Перейра.

Имено двамата политици не стигнаха до компромис за съставяне на коалиционно правителство, а страната, иначе столица на ЕС, продължава да функционира благодарение на факта, че много от правомощията на кабинета са прехвърлени на трите региона: Брюксел, Фландрия и Валония.

„След повече от година, е по-добре да се смеем, отколкото да плачем – заяви Перейра. - Да, наистина ситуацията е наистина сериозна, но не е отчайваща“.

Липсата на компромис между политиците от Фландрия и Валония вдъхновява и карикатуристите в Белгия.
Само за последните два дни клипът на Plezir е гледан от 50 000 души в Youtube.