fallback

Полански се завръща с нов филм във Венеция

Венеция постла червения килим и се готви да посрещне гостите на кинофестивала.

30.08.2011 | 08:58

68-то издание на кинофестивала “Златния лъв” във Венеция очаква Джордж Клуни, Мадона, Ал Пачино и др. да покажат филмите си. Над 20 заглавия ще се състезават за наградата на фестивала, който ще продължи 11 дена. Артистичният директор на фестивала Марко Мюлер сподели, че програмата е подобна на тази, която е искал да направи преди 8 години, когато за пръв се зае с организацията на събитието.

По неговите думи програмата е показателна за подкрепата, която идва от страна на актьорите, режисьорите и продуцентите, а също и от компаниите, които продават филмите по света. Събитието е показателно, че  Венеция наистина е важна платформа за създаване на нови възможности за киното.

Председател на журито е режисьорът на „Черния лебед“ - Дарен Аронофски.  Филмът получи много номинации за Оскар и пожъна голям търговски успех на фестивала във Венеция преди 3 години.След финансовата криза, Венеция е готова за нов блестящ старт. Доказателство са големият брой поканени звезди.Тазгодишното издание отбелязва завръщането на Роман Полански в света на киното. Роденият в Полша режисьор бе освободен от домашен арест през юли 2010 г. Срещу него беше повдигнато обвинение за сексуално насилие над малолетна.

fallback
fallback