Нова медия за култура стартира от 6 септември

Уеб порталът ще отразява културни събития, откриване на нови изложби, представяне на театрални премиери и конференции.

29.08.2011 | 16:59
Нова медия за култура стартира от 6 септември

Публична виртуална медия „Културата на София“ е новият уеб сайт, който ще отразява културни събития, театрални премиери и изложби в реално време.  Порталът www.sofiaculture.com ще обединява 12 културни  института и ще стартира официално на 6 септември тази година.
Проект „Публична виртуална медия“ се явява своеобразна банка от данни за минали настоящи и бъдещи културни събития. Сайтът ще дава възможност за много видео репортажи и ще се превърне в общинска културна телевизия.
„Проектът е свързан с разработването на една нова виртуална медия – отбеляза при представянето на специална пресконференция  Емил Добрев PR на проекта и  на Театър „Възраждане“. - Този сайт няма да се явява конкуренция на вече съществуващите сайтове, отразяващи културната програма на София“.
Уеб порталът ще отразява културни събития, откриване на нови изложби, представяне на театрални премиери и конференции. Идеята е това да бъде сайт, който работи съобразно стандартите и функциите на европейският културен портал Europeana.
Проектът се реализира от млади и амбициозни студенти, които се грижат за поддръжката и обогатяването му.