Lulz Security блокира сайтове на бразилската администрация

Експерти по сигурността са направили проучване как е възникнала групата Lulz Security и твърдят, че тя е клон от испанската група Anonymous.

24.06.2011 | 15:11 Редактор: Доника Ризова
Lulz Security блокира сайтове на бразилската администрация

Хакерите от Lulz Security, които атакуваха  сървъра на американския Сенат и извадиха от строя сайта на ЦРУ, нанесоха удари и по официалните страници  на бразилски държавни институции и аризонската полиция.
Кибератаките принудиха в четвъртък Бразилия временно да затвори сайта на президентството, правителството и данъчните служби.
Бразилските власти съобщиха, че при атаката не са откраднати данни. Хакерите обаче изнесоха в Twitter защитена информация от сайта на министерството на спорта и съобщиха, че ще разпространят  данни за  президента Дилма Русеф и за кмета на Сао Пауло.
Същата хакерска групировка атакува и сайта на полицията на щата Аризона и разпространи документи, свързани с опазването на границата и други важни дейности на органите на реда.
Хакерите заявиха по този начин, че са против строгия антиимиграционен закон на щата.
Експерти по сигурността са направили  проучване  как е възникнала групата Lulz Security и твърдят, че тя е клон  от испанската група Anonymous, от която през този месец бяха задържани трима души в Испания.  "Анонимните" се прочуха с атаките си срещу компании и институции, които са против сайта WikiLeaks и неговия основател Джулиан Асандж. "Анонимните" са избирали за свои мишени компанията Sony и правителства по света, смятани от тях за потиснически.