Какви са тайните на перфектната брада

Майтор-бръснарят Алекс Гловър разкрива за Блумбърг тайните на идеалната брада и как да се освободите от оковите на корпоративния имидж

31.10.2014 | 12:10 Редактор: Виктория Крумова
Какви са тайните на перфектната брада

Всички искат да опитат, но никога не са го правили. Цял живот мъжете се бръснат. Време е всички да опитат, защото сега е модерно. Да имаш брада.

Казвам се Алекс Гловър и съм майстор-бръснар в Murdock. Може да се каже, че е мит, че човек, който носи брада, е мързелив. Всъщност е доста трудно да се поддържа една хубава брада. Ако искате да изглеждате секси с брада, трябва да я направите по-къса отстрани и на брадичката. Номерът е да решите да си пуснете брада и да го направите точно преди отпуската си. Спрете да се бръснете и така ще се върнете на работа с добро окосмяване. Както става с тенденциите, има и  реакции. Реакцията към прекалената грижа, в онзи метросексуален смисъл, е да се отиде в другата посока и да се пусне по-дълга брада.

Общоприето е да започнете месеца гладко избръснат и имате един месец, за да си пуснете мустаци. За съжаление, в действителност ще имате достатъчно косми, от които да се отървете след месец, затова аз пробягвам до измама и започвам да ги пускам малко по-рано и след това бръсна останалата част.

Предполагам, че подсъзнателно показвате, че можете да правите каквото искате и сте освободен от оковите на корпоративния имидж.