fallback

В старческия дом на манекените

Bloomberg с репортаж за компанията Mannequin Madness

20.10.2014 | 12:33 Автор: Виктория Крумова

Джуди Хендерсън Таунсенд, Mannequin Madness: Като малка си играех с кукли Барби и сега ми се струва, че продължавам да си играя с тях, само че в естествен размер. Аз съм Джуди и съм основател и собственик на Mannequin Madness.

Продаваме нови и използвани манекени, които рециклираме от магазини. Също така поправяме манекени, даваме ги под наем, пишем за манекени, правим мебели от манекени.

Разбрах, че магазините постоянно изхвърлят манекените на боклука, дори и да са в добро състояние, но може би са модели от миналата година или са остарели. Предложих услугите си, за да отида и да рециклирам манекените безплатно и това буквално бяхме заляти от манекени. Специално тази никога не е с лоша прическа.

Сега имаме помещение от 120 квадратни метра, както и по-малка стая от 37 квадратни метра, където държим манекените под наем.

Току що пристигна голяма пратка, която се разтоварва. Пристигат, снимаме ги, качваме ги на сайт и ги продаваме в цялата страна.

Както виждате, само от една пратка, от един магазин, колко разнообразни манекени имаме. Този е малко повреден, ще се оправи.

Хората ги купуват такива, каквито са и дори ако нещо е  повредено, то става част от нашето „гробище“, което става много популярно на Хелоуин и за арт-проекти. Нищо не се унищожава или изхвърля, щом дойде в Mannequin Madness.

Тъй като имаме най-различни цени, имаме и различни клиенти, които обслужваме. Цената на манекен варира много: този струва 700 долара. Луксозните манекени всъщност са копие на истински човек.

Сигурна съм, че никога няма да гледате на манекените по същия начин, когато влезете в магазин. Както има хора с различни характери, така и манекените имат собствен характер.

 

fallback
fallback