fallback

Колко платихте за този коктейл?

Bloomberg представя трима миксолози, които разкриват реалната цена на коктейлите

06.10.2014 | 16:56 Автор: Виктория Крумова

Коктейлите са ужасно скъпи. Трима водещи миксолози разбиват цените на три коктейла.

Коктейл номер 1:

Казвам се Джим Миън и съм управител на PDT. "Бентън Олд-Фешънд" е знаковият ни коктейл. Това не е сложно питие. Приготвя се с ангостура битер, бърбън "Four Roses" и мазнина от бекон. Създаден е от джентълмен на име Алън Бентън – фермер от щата Тенеси. Ще го сервирам върху прозрачно кубче лед от ледена скулптура от "Окамото Студиос" в Лонг Айлънд . Освен твърдата цена на съставките, средата, в която го пиете, се отразява на стойността му.

Продава се за $15. Приблизителната цена на съставките е $4.51.

Още по темата

Коктейл номер 2:

Казвам се Хулио от Сонис Сода Шоп в Мондрион. Днес ще ви покажа "Чиното". Състои се от Удфърд, бърбън от малко партиди. След това една мярка "Мирто ди Сардиния", 15 милилитра сок Юзу, от всеки плод юзу се получава само чаена лъжичка сок, така че можете да си представите колко много ви трябва, за да направите цяла бутилка и малко лимонова газирана вода от Италия. Ако се намирате на покрив с 360-градусова панорама, това също повишава цената на питието. Продава се за $18. Приблизителна цена на съставките: $5.45.

Коктейл номер 3:

Казвам се Крис Маршъл и съм главен миксолог в „Апотек“. Питието, което ще направим днес се нарича „Платен отпуск“. Първо ще смеся в чашата няколко кръгчета краставици, след това ще добавя киселата смес. Ще използваме ананас и ще го опушим с дърво, което трябва да се направи няколко часа по-рано. Ще добавя и 30 милилитра мезкал и текила и ще завърша с капка Хабанеро битер. Продава се за $15. Приблизителна цена на съставките $2, 59. Ако си купите картина, не плащате за боите и платното – купувате творческия дух на художника.

 

fallback
fallback